True


spacer.gif
In de kijker
​Smarter Business – maart 2013
In de eerste editie van deze reeks gaan we dieper in op verzekeringen gezondheidszorg.
Een hospitalisatieverzekering is in veel bedrijven standaard geworden. Maar welke andere mogelijkheden kan een werkgever aanbieden aan zijn werknemers? Welke aanvullende waarborgen bestaan er? 
  • Een ambulante verzekering (Ambucare Flexible) is zeker een interessante oplossing: het biedt bescherming tegen medische uitgaven buiten een ziekenhuisopname.
  • Vaak wordt over het hoofd gezien dat een beroepsgebonden hospitalisatieverzekering geen levenslang contract is. Het is dan ook belangrijk dat een werknemer zich op voldoende jonge leeftijd beschermt voor later. Dankzij een verzekering als AG Care Vision kan een werknemer zijn leeftijd vastklikken en hoge toekomstige premies vermijden.
  • Een hospitalisatieverzekering is niet alleen een must voor grote ondernemingen, ook voor kmo’s is dit een belangrijke troef in de ‘war for talent.
​Dossier Wellbeing at work
Dit dossier behandelt verschillende aspecten van welzijn op het werk. Uiteraard draagt een goede hospitalisatieverzekering hieraan bij. Dit kan immers heel wat financiële problemen vermijden bij een ziekenhuisopname. 
 
  • Een goede hospitalisatieverzekering betaalt immers niet alleen de kosten van de hospitalisatie terug, maar ook de kosten die gemaakt werden tijdens de pre- en postperiode.
  • Ook de terugbetaling van ambulante kosten (bv. kinesitherapie, tandarts, …) zorgt voor de nodige gemoedsrust en het welzijn van werknemers.
Dit dossier is alleen beschikbaar in het Frans.
spacer.gif